Ons menu

Belgisch-franse keuken

Belgisch-Franse keuken

Restaurant 't Wit Paard biedt u een Belgisch-Franse keuken, van croque monsieur tot kreeft en oesters uit ons homarium.
Voor de haastige zakenman of -vrouw is er dagelijks een snelle lunch voorzien, maar ook een tijdloze genieter kan langskomen voor een uitgebreid diner in ons restaurant.

Specialiteten

U kan in ' t Wit Paard terecht voor een drankje, snack, klassiek brasseriegerecht maar ook liefhebbers van kreeft krijgen hun specialiteit opgediend.
Als toppers zijn huisbereide steak tartaar, zeetong meuniere en paardenfilet. Naast de klassiekers zijn er ook seizoensgebonden suggesties:  asperges, wildsuggesties,...

Onze specialiteiten

Wijnen

Voor wijnkenners hebben wij een kaart om van te dromen met namen als Haut-Marbuzet, Cheval Blanc,... waarvan we meestal unieke oude jaren kunnen aanbieden door bewaring in onze op temperatuur gecontroleerde wijnkelder.
Daarnaast is er ook een gekoelde wijnbar in de brasserie waaruit u de keuze hebt uit 4 geselecteerde wijnen om per glas te proeven.

Onze Klassiekers

Voorgerechten - Hoofdgerechten   - Pannekoeken 

Kaaskroketten (2)

Garnaalkroketten (2)   

Duo van kaas- en garnaalkroket

Koninginnenhapje klein

Slaatje met een gegratineerd geitenkaasje en honing 

Serranoham met krokant seizoenslaatje

Wijngaardslakken met lookboter (ambachtelijke kweek uit Langdorp)

Toast met verse champignons 

Gerookte zalm met uisnippers 
 
Supplement frieten 
Portie aardappelen, pasta of rijst    
Garnituren : groene salade, tomatensalade 
                    groenten van den dag

 

Deze gerechten worden geserveerd met brood

Vanaf 6 personen maximum 4 verschillende voor- en hoofdgerechten.
A partir de 6 personnes, maximum 4 entrées et 4 plats différents.

Lijnen.jpg

Steak natuur met sla 

Steak met saus naar keuze (peperroom-, champignons-, béarnaisesaus of lookboter)

Filet pure, Belgisch wit-blauw met saus naar keuze

Kalfs ossobuco met tomaten en kruiden 

Varkenswangskes met sla en tomaat 

Koninginnenhapje groot 

Steak tartare huisbereid (Belgisch wit-blauw) met krokante sla en tomaat

Scampi met bieslookroom

Zeetong Meunière (botersaus) met sla

Gebakken zalmfilet, warme seizoengroenten, béarnaise sausje 
 
Geserveerd met frieten, rijst, pasta, kroketten of natuuraardappelen

Lijnen.jpg

 

Chocolademouse met roomijs en slagroom 

Tiense suikertaart 

Sweet dream (mascarpone, meringue en vers seizoenfruit) 
 

Pannekoeken

Suiker

Boter

Kandijsiroop of Luikse siroop

Confituur 

Eskimo (vanille-ijs) 

Négresco (mokka-ijs, warme chocolade)

Négrita (vanille-ijs, warme chocolade) 

Flambée norvégienne (vanille-ijs aan tafel geflambeerd met Grand Marnier)

Chiquita (vanille-ijs, banaan, warme chocolade)    

Comédie française (vanille-ijs, appelsiensap, Grand Marnier)

Supplement slagroom 

Supplement roomijs (1 bol)  

Lijnen.jpg

Coupe Junior 2 bollen 

Coupe Vanille 

Coupe Mokka

Coupe Brésilienne  

Coupe Stracciatella 

Coupe Panaché (vanille-, mokka- en stracciatella-ijs)

Dame Blanche (vanille-ijs en warme chocolade)

Dame Noire (straciatella-ijs en warme chocolade)

Banana Split (vanille-ijs, banaan en warme chocolade) 

Coupe Négresco (mokka-ijs en warme chocolade) 

Coupe Advocaat

Bananarama (vanille-ijs, banaan, advocaat)

Coupe Valencia (vanille-ijs en vers appelsiensap) 

Tartufo Limoncello

Café glacé “een klassieker“ 
    
Supplement roomijs 1 bol
Supplement slagroom 

Lijnen.jpg

Kleine kaart

Gerechten

Croque Monsieur 

Croque Madame met 2 spiegeleieren 

Croque Bolognaise   

Croque Bouché (met videevulling)  

Toast kannibaal 

Gevulde tortellini met mascarpone – citroensaus en verse spinazie

Knapperige seizoenssalade met gemarineerde kipreepjes

Spaghetti Bolognaise

Lasagne huisbereid 

 

Soepen

Tomatensoep 

Dagsoep

 

Kids corner (speciaal voor onze jonge bezoekertjes tot 14 jaar)

Ministeak met frietjes  

Kinderspaghetti Bolognaise

Curryworst (2) met frietjes

Kipballetjes met appelmoes


Kinderdessertje

Pannenkoek Emile 1 stuk (met Nutella) 
 

Lijnen.jpg

Allergenewetgeving

Wij houden graag rekening met diëten en allergenen.
Nous sommes heureux de prendre en compte les régimes alimentaires et les allergènes.