Belgisch-Franse keuken
Restaurant 't Wit Paard biedt u een Belgisch-Franse keuken, van croque monsieur tot kreeft en oesters uit ons homarium.
Voor de haastige zakenman of -vrouw is er dagelijks een snelle lunch voorzien, maar ook een tijdloze genieter kan langskomen voor een uitgebreid diner in ons restaurant.
Specialiteten
U kan in ' t Wit Paard terecht voor een drankje, snack, klassiek brasseriegerecht maar ook liefhebbers van kreeft krijgen hun specialiteit opgediend.
Als toppers zijn huisbereide steak tartaar, zeetong meuniere en paardenfilet. Naast de klassiekers zijn er ook seizoensgebonden suggesties: asperges, wildsuggesties,...
Wijnen
Voor wijnkenners hebben wij een kaart om van te dromen met namen als Haut-Marbuzet, Cheval Blanc,... waarvan we meestal unieke oude jaren kunnen aanbieden door bewaring in onze op temperatuur gecontroleerde wijnkelder.
Daarnaast is er ook een gekoelde wijnbar in de brasserie waaruit u de keuze hebt uit 4 geselecteerde wijnen om per glas te proeven.
Onze Klassiekers
Voorgerechten - Hoofdgerechten - Pannekoeken
Kaaskroketten (2)
Garnaalkroketten (2)
Duo van kaas- en garnaalkroket
Koninginnenhapje klein
Slaatje met een gegratineerd geitenkaasje en honing
Serranoham met krokant seizoenslaatje
Wijngaardslakken met lookboter (ambachtelijke kweek uit Langdorp)
Toast met verse champignons
Gerookte zalm met uisnippers
Supplement frieten
Portie aardappelen, pasta of rijst
Garnituren : groene salade, tomatensalade
groenten van den dag
Deze gerechten worden geserveerd met brood
Vanaf 6 personen maximum 4 verschillende voor- en hoofdgerechten.
A partir de 6 personnes, maximum 4 entrées et 4 plats différents.
Steak natuur met sla
Steak met saus naar keuze (peperroom-, champignons-, béarnaisesaus of lookboter)
Filet pure, Belgisch wit-blauw met saus naar keuze
Kalfs ossobuco met tomaten en kruiden
Varkenswangskes met sla en tomaat
Koninginnenhapje groot
Steak tartare huisbereid (Belgisch wit-blauw) met krokante sla en tomaat
Scampi met bieslookroom
Zeetong Meunière (botersaus) met sla
Gebakken zalmfilet, warme seizoengroenten, béarnaise sausje
Geserveerd met frieten, rijst, pasta, kroketten of natuuraardappelen
Chocolademouse met roomijs en slagroom
Tiense suikertaart
Sweet dream (mascarpone, meringue en vers seizoenfruit)
Pannekoeken
Suiker
Boter
Kandijsiroop of Luikse siroop
Confituur
Eskimo (vanille-ijs)
Négresco (mokka-ijs, warme chocolade)
Négrita (vanille-ijs, warme chocolade)
Flambée norvégienne (vanille-ijs aan tafel geflambeerd met Grand Marnier)
Chiquita (vanille-ijs, banaan, warme chocolade)
Comédie française (vanille-ijs, appelsiensap, Grand Marnier)
Supplement slagroom
Supplement roomijs (1 bol)
Coupe Junior 2 bollen
Coupe Vanille
Coupe Mokka
Coupe Brésilienne
Coupe Stracciatella
Coupe Panaché (vanille-, mokka- en stracciatella-ijs)
Dame Blanche (vanille-ijs en warme chocolade)
Dame Noire (straciatella-ijs en warme chocolade)
Banana Split (vanille-ijs, banaan en warme chocolade)
Coupe Négresco (mokka-ijs en warme chocolade)
Coupe Advocaat
Bananarama (vanille-ijs, banaan, advocaat)
Coupe Valencia (vanille-ijs en vers appelsiensap)
Tartufo Limoncello
Café glacé “een klassieker“
Supplement roomijs 1 bol
Supplement slagroom
Kleine kaart
Gerechten
Croque Monsieur
Croque Madame met 2 spiegeleieren
Croque Bolognaise
Croque Bouché (met videevulling)
Toast kannibaal
Gevulde tortellini met mascarpone – citroensaus en verse spinazie
Knapperige seizoenssalade met gemarineerde kipreepjes
Spaghetti Bolognaise
Lasagne huisbereid
Soepen
Tomatensoep
Dagsoep
Kids corner (speciaal voor onze jonge bezoekertjes tot 14 jaar)
Ministeak met frietjes
Kinderspaghetti Bolognaise
Curryworst (2) met frietjes
Kipballetjes met appelmoes
Kinderdessertje
Pannenkoek Emile 1 stuk (met Nutella)
Allergenewetgeving
Wij houden graag rekening met diëten en allergenen.
Nous sommes heureux de prendre en compte les régimes alimentaires et les allergènes.